söndag 13 februari 2011

Familjen fulltalig igen

Fredag 11/2
Denna veckas inlägg blev lite sent. Vi har haft fullt upp med att pulsa omkring i snön, fika i solen och njuta av vinterns vackraste dag...
Förberedelser i köket                                                                                              
Nu är hela familjen Schillström samlad igen.Bloggare i dag är Paps.
När jag sitter och sippar på ett gott glas vin känner jag blandade dofter från köket,
Förväntningarna på kvällens meny är skyhöga.

Förätt by Ulrica:
Bressola med stekt aubergine och paprika vilandes på en blandsallad med en dressing av
honung, olivolja,balsamico.

Bra balans mellan salt och sött, en lätt rätt som inte fyller magen.
(lite riven permesan kan rekomenderas)
Betyg 4 av 5 möjliga





Varmrätt by Sam:
Tagliatelle med scampi, vitlök, olivolja, 1 dl vitt vin, pasta av soltorkade tomater, chili och citronskal.

Fantastisk smak med perfekt balans. Chilin, vitlöken och citronskalen gav en fin syra.
Frisk pasta kommer att bli en favorit.
Viktigt att fräsa den finhackade vitlöken tillsammans med chili och citronskalen
och inte överkoka scampin.
Scampi, vitlök ,chili o vitt vin
Mycket vitlök:o)
Fräscht!
Mums vilken smak...
      
Förrätt by Tom:
Glacerad Mango, ananas, stjärnfrukt samt vaniljglass.

Frukter hackas och steks sedan i smör. Häll över brunt farinsocker, stek tills sockret börjar bubbla.
Syrlig fin smak, sötheten i vaniljglassen blev en bra kombination.
Servera denna rätt i ett högt glas.
betyg 3,5( på sommaren när frukterna är mer söta får den en 4)
Här glömde vi att fota! Sorry Tom, vi hade fullt upp med att njuta av desserten...




Ulricas kommentar:
Den här måltiden tycker jag var vår mest lyckade hittills. Perfekt mättnadskänsla.
Alla hade energi efteråt istället för att ligga däckade i soffan... Rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar