Vilken röra! |
Tom o Mikael förbereder sina rätter |
Förra veckan blev det ingen egen matlagning. Nyss hemkomna från en oförglömlig skidresa till Campoluc Italien kunde man känna att alla i familjen S var lite slitna. Den något dåsiga stämningen lättade dock när det började dra ihop sig till middag.
Tom häller upp i soppskålar |
Sugen! |
Riktigt gott! |
Tom inledde kvällen med en fräsch smakrik soppa gjord på Karl-Johan svamp champinjoner och gul lök. Den hade en mycket rik smak och kändes väldigt lätt i förhållande till vad jag väntat mig. Svampsoppa brukar jag annars tänka på som tjock och krämig. Toms soppa var väldigt god och kändes både rik och fräsch som förrätt. Portionerna kunde dock ha varit en aning mindre då jag kände att jag med en brödbit till soppan skulle känt mig för mätt.
Betyg 4 av 5
Pappa bjöd på fajitas med kyckling, grillad paprika, guacamole, majs, salladslök och sallad. Rätten kunde faktiskt kunna kallas en lyx version av klassikern fredags buritos. Det var en mycket trevligt med något lite kryddigare efter soppan och rätterna gick mycket bra ihop. Till denna rätt hade jag gärna haft ännu mera fyllning då det fanns gott om plats i de extra stora bröden och jag gillade smakerna som mixen av alla ingredienserna gav upphov till. Bristen på ovanstående gjorde tyvärr att det blev lite torrt.
Betyg 3,5 av 5
Preppat o klart! |
Mums! |
Mamma avslutade kvällen med en hemmagjord choklad/kaffe parfait med passions och apelsin sorbet. Allt smakade super och sorben hindrade parfaiten från att bli för tung och höll kombinationen fräsch . Mamma nämnde själv att det skulle stått ytterligare några minuter i frysen men jag tyckte det smakade utmärkt precis som det var. Att göra egen glass/sorbet är allt annat än lätt och för att ha lyckats så bra tycker jag att denna rätt förtjänar.
Betyg 5 av 5
Det ord man kan sammanfatta samtliga av kvällens rätter med är definitivt ”fräscht”
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar