Mikael skulle ha skrivit sista gången förra fredagen. Nu har det snart gått en vecka och inget har lagts ut.
Vi tog bilder o lagade god mat. Lika mysigt som vanligt. Däremot har själva skrivandet blivit till ett måste som inte känns lika roligt som i början. Vi har pratat om saken o kommit fram till att vi inte är några stora bloggare...
Tillsvidare lägger vi ner skrivandet.
Laga mat tillsammans på fredagarna kommer vi att fortsätta med. Det är ett väldigt uppskattat fredagsnöje.
Killarna har utvecklat talanger i köket som inte fanns tidigare och även jag och Mikael har prövat nya saker.
I fredags gjorde jag för första gången en egen caesar dressing och stekte krutonger. Det var häftigt.
Tom lagade en förrätt helt från eget påfund. Grymt bra gjort! Finstrimlad stekt lövbiff som serverades med avocadopuré!
Tack för oss!
Med glada vårhälsningar Ulrica , Mikael , Sam och Tom
Familjefredag är vår version av fredagsmys. Vi har ätit nachos o tortillas på nästan alla fredagar i 10 år nu. Nu är vi sugna på något nytt! Att göra något tillsammans som skapar skön samvaro kring något vi alla uppskattar. Laga god mat!
torsdag 31 mars 2011
fredag 18 mars 2011
En vecka för sent!
Ursäkta förseningen! Jag missade att klicka på publicera…Det är bra o göra annars aktiveras inte det som skrivits. Min kära mamma var vänlig att påpeka att hon inte kunnat läsa om i fredags. Tack mamsen!
En vecka har gått sedan vi kom hem från vår resa till Champoluc. Det går snabbt att komma tillbaka i vardagen och allt som gör att uppskattningen infinner sig över att det är fredag.
Under fredagen har det varit galet vackert väder med sol, blå himmel och några plusgrader. Tillräckligt vårlikt för att Tom som ska göra huvudrätt drabbas av grillust.
Tom putsar köttet |
Sams bruchetta |
Förrätten är serverad |
Sam lagar en Bruchetta som för tankarna tillbaka till Italien och all god mat vi åt där.
På runda skivor av baguette som han rostat ligger små högar av finhackad tomat.
Den har perfekt bett av vitlöken och ger en försmak av sommar .
Varmrätt: Grillspett av Tom.
Som varmrätt har Tom skurit upp lammkorv och biff på spett för sig. Grönsaker har han satt på egna spett. Som tillbehör serveras bearnaise. Mums!
Mikael gjorde en riktigt genomarbetad och spännande rätt. Det är med fint serverat i vackert glas. I botten finns en krämig blandning av mascarpone ost, vanilj och… Ovanpå ligger en kompott gjord på blåbär och björnbär. Supergott!
söndag 6 mars 2011
Hemma igen efter sportlovet!
Familje-fredag den 4 mars 2011 //Sam Schillström
Vilken röra! |
Tom o Mikael förbereder sina rätter |
Förra veckan blev det ingen egen matlagning. Nyss hemkomna från en oförglömlig skidresa till Campoluc Italien kunde man känna att alla i familjen S var lite slitna. Den något dåsiga stämningen lättade dock när det började dra ihop sig till middag.
Tom häller upp i soppskålar |
Sugen! |
Riktigt gott! |
Tom inledde kvällen med en fräsch smakrik soppa gjord på Karl-Johan svamp champinjoner och gul lök. Den hade en mycket rik smak och kändes väldigt lätt i förhållande till vad jag väntat mig. Svampsoppa brukar jag annars tänka på som tjock och krämig. Toms soppa var väldigt god och kändes både rik och fräsch som förrätt. Portionerna kunde dock ha varit en aning mindre då jag kände att jag med en brödbit till soppan skulle känt mig för mätt.
Betyg 4 av 5
Pappa bjöd på fajitas med kyckling, grillad paprika, guacamole, majs, salladslök och sallad. Rätten kunde faktiskt kunna kallas en lyx version av klassikern fredags buritos. Det var en mycket trevligt med något lite kryddigare efter soppan och rätterna gick mycket bra ihop. Till denna rätt hade jag gärna haft ännu mera fyllning då det fanns gott om plats i de extra stora bröden och jag gillade smakerna som mixen av alla ingredienserna gav upphov till. Bristen på ovanstående gjorde tyvärr att det blev lite torrt.
Betyg 3,5 av 5
Preppat o klart! |
Mums! |
Mamma avslutade kvällen med en hemmagjord choklad/kaffe parfait med passions och apelsin sorbet. Allt smakade super och sorben hindrade parfaiten från att bli för tung och höll kombinationen fräsch . Mamma nämnde själv att det skulle stått ytterligare några minuter i frysen men jag tyckte det smakade utmärkt precis som det var. Att göra egen glass/sorbet är allt annat än lätt och för att ha lyckats så bra tycker jag att denna rätt förtjänar.
Betyg 5 av 5
Det ord man kan sammanfatta samtliga av kvällens rätter med är definitivt ”fräscht”
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)