fredag 18 mars 2011

En vecka för sent!

Ursäkta förseningen! Jag missade att klicka på publicera…Det är bra o göra annars aktiveras inte det som skrivits. Min kära mamma var vänlig att påpeka att hon inte kunnat läsa om i fredags. Tack mamsen!

En vecka har gått sedan vi kom hem från vår resa till Champoluc. Det går snabbt att komma tillbaka i vardagen och allt som gör att uppskattningen infinner sig över att det är fredag.
Under fredagen har det varit galet vackert väder med sol, blå himmel och några plusgrader. Tillräckligt vårlikt för att Tom som ska göra huvudrätt drabbas av grillust.




Tom putsar köttet


Sams bruchetta

Förrätten är serverad
Förrätt av Sam: Bruchetta med tomater, rödlök och olivolja på rostad baguette.
Sam lagar en Bruchetta som för tankarna tillbaka till Italien och all god mat vi åt där.
På runda skivor av baguette som han rostat ligger små högar av finhackad tomat.
Den har perfekt bett av vitlöken och ger en försmak av sommar .
Premiär vid grillen

Första tuggan!


Varmrätt: Grillspett av Tom.
Som varmrätt har Tom skurit upp lammkorv och biff på spett för sig. Grönsaker har han satt på egna spett. Som tillbehör serveras bearnaise. Mums!

Kanten smaksatt med lime o socker...
 Dessert av Mikael : Bärkompott
Mikael gjorde en riktigt genomarbetad och spännande rätt. Det är med fint serverat i vackert glas. I botten finns en krämig blandning av mascarpone ost, vanilj och… Ovanpå ligger en kompott gjord på blåbär och björnbär. Supergott!

Sååå gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar