2011-01-14 Mikael bloggar
Doften av fräst lök och ångade champinjoner når mina luktorgan, samtidigt som Lundells kärlek på stan porlar ur Ipoden förstå jag att familjen har komponerat något speciellt till faderns ära.
Chevré Chaud- Gratinerad Getost på toast
Toasten ligger på en grönsaksbädd av bladspenat, ruccola, rödlök och körsbärstomater som toppats med en vinegrette. Över osten är det ringlat honung.
Smaken mellan vinegretten, honungen och chevren är extremt balanserad och smaken är superb.
Kalvfärsfyllda champinjonhattar med citron tagliatelle.
Smaken är gastronomisk ! Sältan från bacon och kalvfärsen är unik och känns komplett.
Notering, att blanda kokta pastan med vin, citron och grädde var en ny smakupplevelse. Mättnaden runt bordet är brutal…
Efter 30 min…
Kanderade päron med citronsås och vaniljglass
Muuuuuummmmms! Fin smak med en touch av sommaräng! Söt och solig, precis vad vi behöver den här årstiden.
Kandering var ingen lätt sak. I receptet stod att såsen skulle penslas direkt på päronen.
Allt rann ner på plåten. Vid ett nytt försök skulle vi först koka såsen och sedan hälla den på päronen. Tom använde det som blev kvar av såsen att ringla över glassen, det blev kanongott.
Burp!
Vin vi använt till maten:
Förrätt: Rodeberger
Huvudrärr: Perquita 2007
Recept
Förätt:www.tasteline.com Sök på chevre chaud
Varmrätt:Boken Fredags Gourmet
Efterrätt:DN Söndag
Förätt:www.tasteline.com Sök på chevre chaud
Varmrätt:Boken Fredags Gourmet
Efterrätt:DN Söndag
Så filosofiskt ni skriver.Och vad gott allting låter.Mums.//Agneta
SvaraRadera